دیتالاگر چیست ؟

دیتالاگر چیست ؟ 

دیتالاگر چیست (Data Logger) : به وسیله‌ای گفته می‌شود که داده‌ها را ثبت می‌نماید وبه داده‌بردار و یا ثبات داده هم شناخته می‌شود. به عبارت دیگر داده‌های اندازه گیری شده به وسیله یک حسگر یا دستگاه خارجی را در طول زمان ذخیره می‌نمایند. اندازه بیشتر دیتالاگرها کوچک و قابل حمل می باشد و کاربردهایی نظیر آزمایشگاهی، اندازه گیری و تست را دارند. در واقع دیتالاگرها حسگرهایی می‌باشند که پارمتر یا داده‌های مورد نظر را اندازه‌گیری می‌کنند و سپس آنها را در حافظه داخلی خودشان ذخیره می‌نمایند. بعضی از این ثبت کننده‌ها دارای یک نمایشگر می‌باشند که داده‌های ذخیره شده را در آن می‌توان مشاهده کرد.

هیراد کنترل عرضه کننده انواع تجهیزات اتوماسیون صنعتی زیمنس، جهت مشاوره و خرید تماس بگیرید.

دیتالاگر از سنسورها به‌منظور تبدیل پدیده‌ها و محرک‌های فیزیکی به سیگنال‌های الکترونیکی همچون ولتاژ و جریان و … استفاده می‌نمایند. پس از آن این سیگنال‌های الکتریکی به داده‌های باینری تبدیل می‌شوند و در نهایت به حافظه یا رایانه مورد نظر انتقال داده انجام می‌شود. لازم است بدانید این داده‌های باینری به راحتی می‌توانند به وسیله برنامه‌های رایانه‌ای تحلیل شوند و در نتیجه بر روی دیسک سخت یا رسانه‌های ذخیره سازی همچون CD ، DVD و کارت حافظه و … ذخیره شوند.

دیتالاگر چیست ؟ 

کاربرد دیتالاگر

دیتالاگر وسیله الکترونیکی می‌باشد که داده‌ها توسط حسگرهای تعبیه شده در آن تامین می‌شوند را در طول زمان یا متناسب با مکان، ذخیره می‌نمایند. بیشتر دیتالاگرها بر اساس یک پردازنده دیجیتال طراحی و تولید می‌شوند. این وسیله با توسط باتری تغذیه می‌شود معمولا در ذخیره داده‌های حاصل از اندازه‌گیری پارامترهای هوا شناسی همچون سرعت و جهت باد، دما و رطوبت نسبی و … را در ایستگاه‌های هواشناسی بدون مراقبت استفاده می‌کنند.

برخی دیگر از کاربردهای این وسیله عبارت اند از:
• ذخیره داده‌ها در سطح و عمق و جریان آب و … در ایستگاه های بدون مراقبت هیدروگرافی.
• ذخیره خودکار رطوبت.
• شمارش ترافیک جاده.
• تحقیقات حیات وحش.
• آزمایش خودرو.
• مانیتورینگ خطوط لوله نفت و گاز و …

کاربرد دیتالاگر

دیتالاگر صنعتی چیست

اگر از فعالان صنعت باشید حتما نام دیتالاگر را شنیده اید. وظیفه اصلی دستگاه ذخیره کردن اطلاعات سنسورها و ترانسمیترها و… در سطح فیلد یا واحدهای صنعتی بزرگ و کوچک می‌باشد. در حال حاضر علاوه بر ذخیره روی حافظه اطلاعات را به صورت شبکه‌های صنعتی در اختیار کنترلرها و کامپیوترهای صنعتی قرار می‌دهند.

از جمله کاربرد دیتالاگرهای صنعتی در صنعت عبارت اند از:
» ثبت اطلاعات هوا شناسی.
» ثبت اطلاعات رطوبت و دمای محیط.
» ثبت اطلاعات پالس های DC.
» ثبت اطلاعات فشار مخزن.
» ثبت اطلاعات آنالایزرها.
» ثبت اطلاعات سطح سیالات و ثبت اطلاعات ترموکوپل ها و RTD.

خرید دیتالاگر

خرید دیتالاگر

فرکانس نمونه برداری: به تعداد دفعاتی که دیتالاگرها داده های هر سنسور را در ثانیه می خواند و به حافظه منتقل می کند.
تعداد کانال های ورودی: در هنگام خرید این وسیله باید به تعداد کانال های ورودی دقت نمایید، اصطلاحا این وسیله چند کاناله می باشد.
مدت زمان ثبت اطلاعات: یکی از فاکتورهای مهم دیگر در هنگام خرید، توانایی ثبت اطلاعات برای مدت زمان طولانی می‌باشند این سیستم‌ها باید دارای رسانه‌های ذخیره سازی در حجم‌های بالا و مصرف انرژی کم است.
پردازش داده های جمع آوری شده: معمولا این وسیله از نرم افزاری برخوردار است که این امکان را به شما می‌دهد نمودارهای به دست آمده از سنسورها را در هنگام نمونه برداری مشاهده کنید.
نوع سنسورهای پشتیبانی کننده: هر دیتالاگری قادر به پشتیبانی سنسور ها و مبدل های خاصی است.

قیمت دیتالاگر

همان گونه که قبل تر اشاره کردیم دیتالاگر در انواع مختلفی تولید می‌شوند و کاربردهای متنوعی هم دارند که از قیمت یکسانی برخوردار نیستند. اما نباید محصول ارزانتری را خریداری نمایید و کیفیت را فدای قیمت کنید، در وهله اول کیفیت را مد نظر خود قرار دهید تا به مرور زمان احتیاجی به تعویض آن نداشته باشید. می‌توانید انواع دیتالاگرها را به صورت اینترنتی با کیفیت بسیار عالی و قیمت مناسب خریداری نمایید و در زمان و هزینه خود صرفه جویی کنید.

دیتالاگر چیست

فهرست مطالب